گزارشی از آئین تکریم و معارفه مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر

 | تاریخ ارسال: 1402/8/23 | 

آئین تکریم و معارفه مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دوشنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۲ در سالن اجتماعات مرکزی دانشگاه برگزار شد. 

در ادامه موارد مطرح شده در این مراسم را از نظر می‌گذرانید:

 


سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر:
باید ارزش مسئولان نهاد رهبری در محیط علمی به خوبی درک شود

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اینکه باید ارزش مسئولان نهاد رهبری در محیط علمی به خوبی درک شود، گفت: این افراد بدون اینکه منفعت خاصی برایشان مطرح شود و دنبال فرصت‌های خاصی باشند با یک همراهی همه جانبه دانشگاهیان را همراهی و کمک می‌کنند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر علیرضا رهایی در مراسم تکریم و معارفه مسئول نهاد نمایندگی رهبری در این دانشگاه، یکی از اهداف مهم نظام آموزش عالی پس از پیروزی انقلاب را تربیت متخصصین متعهد و معتقد به مبانی نظام و متعهد به خدمت به کشور دانست و گفت: در این مسیر همکاران ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر فعالیت‌های زیادی در جهت ارتقا جایگاه علمی کشور داشته اند و این امر همواره یک هدف بوده است. اما از آنجایی که معتقد هستیم هنر ما باید در این باشد که یک سری افراد متعهد و متخصص برای خدمت در کشور داشته باشیم نقش نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در این بخش نقش بسیار مهم و سنگین است.
وی در ادامه تصریح کرد: تربیت فرهنگی و دینی دانشجویان یکی از موضوعات مهمی است که در کنار سایر وظایف مسئولان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری بر آن اهتمام دارند و در دوره‌های مختلف نیز این وظیفه مهم را به درستی برنامه ریزی و اجرا کردند.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: در این دوران بیش از ۴۰ ساله پیروزی انقلاب و از زمانی که نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها تاسیس شد. اگر ما مروری بر فعالیت آنها در دانشگاه صنعتی امیرکبیر داشته باشیم برای حجت الاسلام میراحمدی رییس سابق نهاد نمایندگی رهبری در این دانشگاه یک نقش بی بدیلی را قائل می شویم، با توجه به اینکه دوره مدیریت وی در این دانشگاه بیش از ۲۴ سال استمرار پیدا کرد،  این دوره طولانی یک توفیق و فرصت مغتنمی برای دانشگاه محسوب می شود چرا که موجب شد ایشان خدمات موثری به دانشگاه صنعتی امیرکبیر داشته باشند.
دکتررهایی تاکید کرد: رییس سابق نهاد نمایندگی رهبری به دلیل روحیات خاصی که داشتند همواره در دوره های مختلف اعم از دوره هایی که درگیر بحران های مختلف شدیم، مظهر همفکری، هم دلی و همراهی بود و ایشان همواره به عنوان فردی همراه و همدل به شمار می آمدند و  دانشگاه را برای عبور از بحران ها کمک می کردند و دلسوزی ایشان برای همه ارکان دانشگاه اعم از دانشجویان، اساتید و کارمندان قابل لمس بود. به طوریکه چتر حمایتی بسیار خوب و یک مرجع همراهی در مسایل مختلف برای دانشجویان محسوب می شدند.

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: رویکر اخلاق مدارانه، ترویج سنت و تبیین شیوه‌های مواجه با مشکلات از جمله دیدگاه‌ها و حرکت‌های آقای میراحمدی رییس سابق نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه به شمار می‌رفت و بنده خود در دوره ای که با ایشان بودم همواره برخورد مدبرانه با مسایل داشتند و همواره در همه موضوعات مسایل کلی نظام و دانشگاه براشون اصل بود و به عنوان فردی که در عین حال که صاحب فکر و ایده بودند، اما همواره مشورت پذیری و تاثیرگذاری را برای همه اقشار دانشگاهی عرضه می کردند.
وی اضافه کرد:  حجت الاسلام میراحمدی رییس سابق نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه تسلط و اعتقاد کامل به مبانی و اهداف کلان نظام جمهوری اسلامی در همه اسناد بالادستی از جمله در حوزه حرکت به دانشگاه اسلامی داشتند و با یک دقت نظر خاصی به موضوعات نگاه  و همه مجموعه را راهنمایی می کردند.
دکتررهایی خاطر نشان کرد: ما همچنان حضور آقای میراحمدی را در دانشگاه صنعتی امیرکبیر خواهیم داشت و از نظرات موثر و مفید وی در دانشگاه بهره مند خواهیم شد. در عین حال حجت الاسلام رجبی رییس جدید نهاد نمایندگی رهبری که مدتی است در دانشگاه حضور پیدا کردند و خودشان نیز درگیر رشته های فنی و مهندسی بوده و بعدها در علوم دینی نیز ادامه تحصیل دادند و خوشبختانه در کسوت روحانیت قرار گرفتند در این مدت نشان دادند فردی صاحب فکر، صاحب نظر، همراه و همفکر هستند و در ماه‌ها و سال‌های آینده از حضورشان استفاده خواهیم کرد.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پایان تاکید کرد: ارزش مسئولان نهاد رهبری و روحانیون در محیط علمی باید به خوبی درک شود چرا که این افراد بدون اینکه منفعت خاصی برایشان مطرح شود و دنبال فرصت های خاصی باشند با یک همراهی همه جانبه همه دانشگاهیان را همراهی و کمک می کنند. به همین جهت باید از این ظرفیت و فرصت که در اختیار ما قرار گرفته است، به خوبی استفاده کنیم.


 
دو ماموریت مهم دانشگاه ها از زبان رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها

رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها به دو ماموریت مهم دانشگاه ها در شرایط فعلی اشاره کرد و گفت: تولید دانش و حل مسئله در کنار تولید دانشمند و پرورش انسان‌های دانش آموخته در این فضا دو ماموریت مهم دانشگاه‌ها است که می تواند خون و حرکت تازه به رگ های جامعه بدهد.
حجت السلام مصطفی رستمی در مراسم تکریم و معارفه مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه را مهم ترین کانون اجتماعی جامعه تعریف کرد و گفت: به این معنی که دانشگاه‌ها مراکزی هستند که هم مرکز تجمع نخبگان اعم از اساتید و پیش برندگان جریان دانش و علم کشور به شمار می روند و هم دانشجویان و مجموعه‌های در حال حرکت با هم جمع شده و در این محیط قرار می گیرند. بر این اساس حضور و مدیریت این محیط با سایر فضاها متفاوت است و اقتضائات، آگاهی و تیزهوشی خود را می طلبد.
رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها تاکید کرد: همه کشورهای دنیا ماموریت‌هایی را به مراکز آموزشی خود می سپارند. بر این اساس حل مسئله و تولید دانش در کنار تولید دانشمند و پرورش انسان های دانش آموخته دو ماموریت اصلی دانشگاه ها به شمار می رود که هر دو این ماموریت خون و حرکت تازه به رگ های جامعه می دهد.
حجت الاسلام والمسلمین رستمی خاطر نشان کرد: ماموریت های دانشگاه ها به تبع نیازهای جامعه تعریف می شود در نهایت با انجام این رسالت و ماموریت، دانشگاه ها می توانند هم برای آینده کشور کارشناسان، متخصصان، مدیران و انسان های فرهیخته را از دل جوانان تربیت کنند و هم در کنار آن مشکلات جامعه را حل  و نیازها را برطرف کنند که خوشبختانه دانشگاه صنعتی امیرکبیر از جمله پیشروهای این عرصه بود.
رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها افزود: نقش دانشگاه در انقلاب، دفاع مقدس، مسایل و مشکلاتی که جامعه با آن درگیر بوده است مثال زدنی است شاید این مدال افتخار ۹۰ شهید از دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای بیان اثر و وزن این دانشگاه  کفایت کند. همچنین دانشگاه صنعتی امیرکبیر یکی از دانشگاه هایی است علاوه بر اینکه نخبه پرورش می دهند، نگاهش به مسایل داخلی خیلی جدی تر از سایر دانشگاه ها است و جز چند دانشگاهی است در این زمینه موفق بوده است.
وی در ادامه با اشاره به جنگ غزه گفت: پرده ای که در این جنگ از چهره لیبرال دموکراسی کنار رفت، آخرین میخی بود که بر تابوت تمدن مادی لیبرال دمکراسی زده شد، و در واقع به مسلخ بردن شعارهایی بود که غرب سال‌ها برای آن تلاش کرده بود. 
رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها ادامه داد: نظام و تمدن غرب تمام سرمایه های خود را در جنگ غزه به میدان آورد و هزینه کرد. بر این اساس دانشگاه ها باید این مسایل را بررسی کنند.
حجت الاسلام رستمی در ادامه صحبت های خود گفت: حجت الاسلام میراحمدی رییس سابق نهاد رهبری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر یک استاد خوب برای ما است که بارها دغدغه مندی و دلسوزی را در ایشان دیدم بسیاری از مسایل را با دغدغه پیگیری می کرد به طوریکه دغدغه مند تمام اجزای دانشگاه هستند. قطعا دوستان در موقعیت های مختلفی  از ایشان خاطره دارند. اما دو مسئولیتی بار بزرگ و سنگین برای ایشان ایجاد نموده بود  که با حضور حجت الاسلام رجبی مسئول جدید نهاد در دانشگاه صنعتی امیرکبیر که از نیروهای جوان، با انرژی و آگاه هستند و دانشگاه  را به خوبی می شناسد، این مسیر ادامه می یابد.

 
اثبات ضرورت ارتباط حوزه و دانشگاه با فعالیت نمایندگی رهبری در دانشگاه

عضو شورای انقلاب فرهنگی  گفت: فعالیت نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ضرورت ارتباط حوزه و دانشگاه را اثبات کرد.
دکتر منصور کبگانیان عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مراسم تکریم و معارفه مسوول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه با اشاره به فعالیت ۲۵ ساله مسوول سابق نهاد نمایندگی رهبری در این دانشگاه، افزود: قطعا شما بیش از این زمان در پلی تکنیک باقی خواهید ماند و آثار فعالیت شما درخشان خواهد بود.
وی با اشاره به فعالیت خود در این دانشگاه از دهه ۶۰، اظهار کرد: یکی از مشکلات این بود که همگان این سوال را می پرسیدند وحدت حوزه و دانشگاه یعنی چه؟ خیلی نقش و حضور جدی در دانشگاه نداشتند.
دکترکبگانیان ادامه داد: ولی به تدریج نقطه عطف حضور آنها شروع شد و دانشجویان احساس کردند که روحانیت وسط میدان است و چه در مشکلات و سختی‌ها و چه در تجربیات خوب حضور داشتند و فعالیت نهاد نمایندگی رهبری از این نقطه شروع شد و در زمان حجت الاسلام  میراحمدی(نماینده سابق رهبری در دانشگاه) این حضور به اوج خود رسید.
وی  به بیان ایجاد ارتباط حجت الاسلام  میراحمدی با دانشجویان و اساتید یادآور شد: این ارتباط موجب شد که همه دانشجویان، اساتید و کارکنان اگر مشکلاتی داشتند به ایشان مراجعه می‌کردند و در اینجا به خوبی مشاهده شد که ارتباط حوزه و دانشگاه تنها یک شعار نیست.

 
برای پذیرش مسوولیت ها باید فضا را بشناسیم

به اعتقاد عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای پذیرش هر مسؤولیتی لازم است نسبت به فضای کاری و فرهنگ حاکم در آن آگاهی حاصل شود.
دکتر سید احمد معتمدی در مراسم تکریم و معارفه مسوول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به اهمیت مدیریت دانشگاه‌ها، گفت: من در مدت بعد از انقلاب مدیریت‌های مختلفی را تجربه کردم و به جرات می توان گفت که اگر چند مدیریت دشوار را نام ببریم، یکی از آنها مدیریت دانشگاه است.
وی  ادامه داد: سه قشر اساتید، دانشجویان و کارمندان که در دانشگاه ها هستند هر کدام ویژگی خاص خود را دارند و هر فردی که رئیس دانشگاه می‌شود به تنهایی نمی‌تواند مدیریت کند و نیاز به همکاری دارد که حجت الاسلام میراحمدی همیشه کنار ما بوده و در مسائل و مشکلات به ما کمک می‌کردند.

 
یادگیری تنها در سر کلاس ها نیست

خانم سلوکی دانشجوی دکتری رشته پلیمر دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مراسم تکریم و معارفه مسوول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به فعالیت‌های خود در تشکل‌های مختلف، گفت: ما در این سال‌ها شاهد تلاش‌های بی وقفه حجت الاسلام میراحمدی بودیم.
وی ادامه داد: ایشان چالش های زیادی را در دانشگاه مدیریت کرده و مسائل زیادی با حسن نظر و درایت وی مرتفع شد.
سلوکی خاطر نشان کرد: یکی از مسائلی که ایشان همواره توجه ویژه داشتند، جایگاه اجتماعی خانم‌ها بود و همیشه در تصمیم گیری‌های خود از فکر و نظر خانم‌ها به طور موثر استفاده می‌کرد و در فعالیت‌ها، همواره آنها را مشارکت می دادند.
در این مراسم همچنین «محققی» یکی از دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه حجت الاسلام میراحمدی مسوولیت خود را تا سطح پدری ارتقا داد گفت: از اولین برخوردهایی که با ایشان داشتیم بسیار صبور بودند. در برخورد با ایشان نیز یاد گرفتم که آموزش تنها در سر کلاس نیست.

 
تجربیات و دستاوردهای نمایندگان نهاد رهبری در دانشگاه‌ها ثبت شود

فرمانده بسیج کارکنان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به نقش دفاتر نمایندگی رهبری در دانشگاه ها، بر لزوم ثبت تجربیات و دستاوردهای آنها تاکید کرد.
دکتر مجید کوه خیل در مراسم تکریم و معارفه مسوول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر، با اشاره به سابقه فعالیت ۲۵ ساله نماینده سابق رهبری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: ساختار نهاد نمایندگی رهبری و بسیج در دانشگاه ها ماحصل جمهوری اسلامی ایران است ولی هیچ جا دستاوردها و تجربیات بزرگ این نهاد در دفع فتنه ها و... که ختم به خیر شده بیان نمی شود؛ جا دارد بخش هایی مانند مدیریت فرهنگی و روابط عمومی اقدام به ثبت آنها کنند.
دکترکوه خیل خاطر نشان کرد: این تجربیات در آینده می تواند به عنوان تجربیات ارزشمند، در حوزه های مختلف راهگشا باشد.
در ادامه حجت الاسلام علی سرلک ،حجت الاسلام میراحمدی را یک انقلابی تمام عیار توصیف کرد و افزود: حتی کسانی که با انقلاب زاویه داشتند؛ او را دوست داشتند.
در این مراسم‌همچنین حجت الاسلام رجبی گفت: زمانی که مسوولیت نهاد نمایندگی رهبری دانشگاه صنعتی امیرکبیر مطرح شد به من گفتند که می توانم از حاج آقا میراحمدی بهتر کار کنم یا خیر ولی پاسخ دادم که آرزو بر جوانان عیب نیست.
وی افزود: امیدوارم این توفیق نصیب شود که این مسیر پر پیچ و خم را طی کنیم و در خدمت به دانشگاه و کشورسربلند باشیم.
 حجت الاسلام میراحمدی در این مراسم عنوان کرد: در ۲۵ سال و ۷۰ روز خدمت خود دراین دانشگاه چیزی که احساس کردم این بود که این دانشگاه به شدت دانشگاه مذهبی است و دانشگاهی رو به جلو بوده و مقام معظم ر هبری به این دانشگاه گرایش قلبی دارد.
در ادامه مراسم ،هدیه مقام معظم رهبری توسط حجت الاسلام رستمی رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها به حجت الاسلام میراحمدی اعطاء شد. و حکم حجت الاسلام روح اله رجبی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی امیرکبیربه وی اعطا شد.

عکس‌ها را در ادامه ملاحظه نمائید: ...